INTRO-BLOGGEN

2014-03-24
09:07:00

ANKOMSTEN

 

Vi arbetar med en bok. Boken heter Ankomsten. Boken har inte text. Den har bara bilder. Vi tittar på bilderna, tänker, pratar och skriver. Läraren förklarar ibland.

Boken handlar om en familj. Pappa åker på en resa. Mamma och hans dotter stannar hemma. De gråter.

Pappa åker först tåg och sedan båt. Pappa tittar på ett fotografi och tänker på sin familj. Resan är lång. Nästan alla är trötta. Pappa kommer till en stad. Vi vet inte var den ligger.

Staden är stor. Många människor bor där. Det finns en tågstation. Det finns en kyrka med en klocka. En båt ligger i vattnet. Det finns många hus. Det står en stor fågel med ett ägg mitt i centrum. Månen lyser. Staden ser tyst och konstig ut.

Pappa promenerar i staden. Han träffar en man. Pappa frågar var han kan sova. Mannen visar ett hotell. Pappa och mannen går till hotellet. Hotellet är inte bra. Pappa vill göra kaffe, men får vatten i ansiktet. Han hör ett högt ljud och hittar ett konstigt djur. Han jagar djuret med en stor gaffel.  

Pappa och djuret blir kompisar efter ett tag. Han saknar sin familj. Pappa behöver pengar. Han söker många arbeten. Det går inte bra. Alla säger nej. Pappa blir orolig.

En dag får pappa ett jobb. Han sätter upp affischer på väggar. Han förstår inte språket och han sätter affischer upp och ner. Hans chef säger att han måste gå. Pappa får ett nytt jobb på en fabrik. Pappa träffar en arbetskompis.

De hämtar sin lön. De träffar några andra personer och spelar spel med dem. Nästa dag skriver pappa ett brev till sin familj. Han lägger pengar i kuvertet. Han postar det i en brevlåda.

 Det går lång tid, men en dag får pappa ett svar. Hans familj skriver att de kommer. Pappa blir mycket glad. Han springer till familjen. De hälsar och kramas. Pappa, mamma, barnet och djuret är nu en familj igen.